VW Golf mk4 V5 Moonlight Blue

On 18 april 2013

Afgelopen week een Golf 4 in de prachtige kleur Moonlight Blue onder handen genomen. Bij aankomst zag de auto er redelijk uit, helaas kwam, na een foam en wasbeurt, onder het TL licht de ware staat van de lak te voorschijn.
photo-15-04-13-19-15-20

Het was alsof er een dekentje van krassen over de auto heen lag.
dsc_3589
Na verschillende polijststappen is de auto weer goed opgeknapt en is de diepe glans van het Moonlight Blue weer helemaal terug.
photo-16-04-13-12-57-26
Na de polijstbeurt is de auto vertroetelt met een aantal beschermlagen: Black Light, voor extra diepe glans, Smart Sealant voor een goede bescherming en als finishing touch nog een laag Concours wax.
De velgen zijn voorzien van een laag Rimwax, dit zorgt ervoor dat de velgen heerlijk glimmen, minder snel vuil/remstof aannemen en makkelijker schoon te houden zijn.
dsc_3637
Het lederen interieur is behandelt met Smart Leather, dit reinigt en voedt, dus 2 in 1, komt bij dat het ook nog eens heerlijk naar leer ruikt. De kunststof delen zijn afgenomen en vervolgens behandelt met Smart Dressing. De ruiten zijn van binnen en buiten schoongemaakt met Smart Glass. Ruiten streepvrij schoonmaken gaat perfect met Smart Glass in combinatie met een microfiber doek en de Microfiber Glass & Window Towel. Spray de Smart Glass op een microfiber doek, maak de ruiten schoon en ga vervolgens met de Glass & Window Towel na, je zult verstelt staan van het resultaat.
dsc_3646
De vloermatten heb ik met de extractor schoon gemaakt, vlekken zijn vooraf behandelt met Smart Carpet.
dsc_3641
dsc_3644
Onder de motorkap zijn de polijstresten verwijderd en de kunststofdelen zijn afgenomen en behandelt met Blue Guard II.
dsc_3651
Op verzoek van de eigenaar heb ik de letters van de achterklep verwijderd. De letters er eerst voorzichtig met een nylondraadje afgesneden, vervolgens de lijmresten verwijderd en daarna het geheel gepolijst.
photo-16-04-13-14-18-46
photo-16-04-13-14-19-10
Ik had de klus voor 1 dag staan, maar achteraf was 2 dagen beter geweest 😀 Het eind resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.
dsc_3604
dsc_3601
dsc_3648
De komende tijd is het wassen van deze auto en koud kunstje. De combinatie van een goede zachte shampoo, een goede zachte washandschoen en een microfiber droogdoek zorgen ervoor dat de auto netjes blijft. De wax en sealant laag kan je goed onderhouden met een spraysealant, zoals bijvoorbeeld Hybrid V07.

Meer foto’s vindt je hier: PORTFOLIO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin