Een ideale auto voor een poets/detail clinic!

On 2 juni 2014

Afgelopen vrijdag was er weer een detail clinic bij Dutch Car Detailing.
Kandidaat voor deze dag was onderstaande wit/roze Golf 2, welke ook nog eens flink onder het mos zat. De lak voelde aan als schuurpapier, al met al een super kandidaat om te laten zien, waar goede detail producten toe in staat zijn. De auto was op enkele fora ook al voorbij gekomen, waarbij de vraag rond ging of deze nog wel te redden is. Ik zou zeggen: lees onderstaand verhaal en aanschouw het eind resultaat.

1

Dit zijn de poetsfreaks voor deze dag: Cornelis, Alberto, Wytze en Hylco. Noor houd alles goed in de gaten en zorgt er voor dat iedereen bij de les blijft 😀

1

Paar detail foto’s van het hok 😀
1
1
1
1

Schitterend toch, bijna zonde om te verwijderen 😀
1

De eerste stap: De auto in bad stoppen 😀 We beginnen met de velgen, waarom? simpel, als je ze na de auto doet, is de hele auto weer smerig door het afspuiten van de velgen, daarom velgen eerst.

De stalen velgen hebben we eerst ingesprayt met D-Con Wheel Cleaner, in mijn ogen toch wel een van de beste velgenreinigers op dit moment op de markt. Na het insprayen een paar minuten wachten en vervolgens even met de borstel rond, daarna met goed veel water afspuiten.
1

Na de velgen is de auto zelf aan de beurt. Gezien de grote hoeveelheid mos, besloten de auto eerst met hogedruk te reinigen in combinatie met de vuilfrees. Enige voorzichtigheid is geboden, houd de straal van de hogedrukreiniger niet te dicht op de lak, je zult niet de eerste zijn die de blanke lak er af blaast. (In dit geval geen blanke lak, maar toch oppassen).
1

Het mos laat zich makkelijk verwijderen.
1

Ook het dak heeft jaren lang bloot gestaan aan weersinvloeden/boomsappen etc.
1
1

Vaak vergeten: de wielkasten, hier verzamelt zich altijd erg veel vuil, dus geen overbodige luxe om met enige regelmaat je wielkuipen schoon te maken.
1

Nu de auto van het mos en meeste ranzigheid verlost is, is het tijd om te foamen. De auto wordt ingepakt in een schuimpak, hierdoor weekt het vuil los en reeds los zittend vuil wordt meegenomen door het zakkende schuim. Als het schuim er afgezakt is, kan de auto wederom schoon gespoten worden.
1
1
1
1

Na het foamen is het dan tijd voor de handwas. Gebruik 2 emmers, liefst met grit guard. 1 emmer vul je met een sopje van water en shampoo, de ander met alleen schoon water. Je dompelt je washandschoen in de emmer met het sop, je wast een deel van de auto en vervolgens spoel je de smerige handschoen uit in de emmer met het schone water. Daarna dompel je je handschoen weer in de emmer met het sop. Zo houd je je waswater schoon en verzamel je alle vuil in de omspoelemmer. Hiermee verklein je de kans op swirls.
1
1

Na een paar keer uitspoelen, zag de emmer met het schone water er zo uit:
1

Na het wassen gaan we kleien. Met klei haal je het laatste vuil uit de lak. Na het kleien voelt de auto al weer super glad aan.
1
1

We hebben de auto met paarse klei behandelt, dit omdat de auto zeer ernstig vervuild was. Paarse klei is erg grof en reinigt erg goed, nadeel: krassen in de lak, maar met machinaal polijsten super makkelijk weer te verwijderen.

Na het kleien zag de auto er zo uit:
1

Nu de auto gekleid is, kan die nog eenmaal gewassen worden.
1
1

Zo, de auto is klaar om gepolijst te worden:
1

De auto is machinaal gepolijst met een Dual Action polijstmachine. We hebben gekozen voor oranje Hex-logic pad in combinatie met de V34 van Chemical Guys. Gezien de korte tijd is het bij alleen deze stap gebleven, voor een super resultaat hadden we nog een stapje fijner moeten gaan. Gelukkig was deze uni kleur erg mee gaand en kregen we met 1 stap al een super mooi resultaat zonder poetsbanen.
1
1

Na het polijsten mogen de polijstpads schoon gemaakt worden. Een emmer warm water en een dopje wasmiddel werkt perfect!
1

Ongelovelijk wat een resultaat: even snel een foto van een Warsteiner, die mooi spiegelt!
1

Na het polijsten hebben we de lak beschermd met Jetseal 209, de rubbers zijn nog schoongemaakt met Grime Reaper, ruiten zijn van binnen en buiten schoon gemaakt, rubbers weer netjes zwart, banden in de dressing en ook de binnenkant deurstijl is weer netjes schoon.
1

Dit is dan het eind resultaat:
1
1

De gebruikte producten:
1

En een tevreden team:
1

Wil je zelf ook een keer een clinic volgen, neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

One Response to “Een ideale auto voor een poets/detail clinic!”

  • Deze auto heeft inderdaad een grondige schoonmaakbeurt nodig! Goed om te zien dat de lak er nog goed uitzag. Zelf heb ik mijn auto ook laten opknappen en moesten veel onderdelen gestraald worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin