Chemical Guys Vintage Classic Paste Wax

On 27 september 2013

Vandaag was een heerlijke dag om de daily eens te verwennen en meteen een nieuwe wax te proberen: Chemical Guys’ Vintage Classic Paste Wax. Nog niet verkrijgbaar, maar het zit er aan te komen, dus houd de webshop in de gaten.

Chemical Guys Vintage Classic Paste WaxDe auto heb ik eerst met de hand gewassen. Een grote emmer met daarin Smart Carwash en een scheut Bug & Tar remover van CG. Een heerlijk sopje waar de vliegenstront, insecten e.d. makkelijk mee verdwenen. Omdat de auto onlangs nog gekleid was, heb ik deze stap maar overgeslagen, eigenlijk kon ik gewoon niet wachten om de nieuwe wax aan te brengen ๐Ÿ˜€

Nadat de auto gedroogd was met de Fatty’s Drying Towel, ben ik de lak gaan voorbereiden op de nieuwe beschermlagen. Naast de nieuwe wax, kon ik ook meteen een nieuwe machine uit proberen, de 600w sterke LC Dual Action Polisher. Een mooie kleine en lichte machine, erg krachtig bij laag toerental, dus zeker een aanrader.

De lak is machinaal behandeld met Vertuabond 408, een pre-wax die zorgt voor maximale hechting tussen lak en wax en/of sealant. Omdat de winter eraan komt, heb ik de auto eerst in de Jetseal 109 gezet, een super sealant met een zeer lange standtijd. Makkelijk op te brengen en na het kuren zijn ook de restanten easy off. Daarna was het tijd voor de nieuwe wax.

Beschrijving van Chemical Guys:

Classic Paste Wax is created using Brazilian Carnauba and natural citrus oils for a bright shine. Crafted using a traditiona…l paste wax formula, our Classic Paste Wax is blended using California grown citrus extracts that enhance gloss and shine. California citrus oils and pure carnauba create a warm, deep shine. Classic Paste Wax combines detailing passion with all-natural ingredients to create the perfect wax.

What makes Chemical Guys Classic Paste Wax different than other waxes? The California-sourced citrus oils โ€“ thatโ€™s what! Not only does this unique-to-a-paste-wax ingredient provide substantial gloss, it actually helps your paint be less of a dust magnet. While most conventional carnauba paste waxes attract dirt and dust, Chemical Guys Classic Paste Wax repels it! Your vehicle will stay glossier than ever in between regular washes.

Eerste wat opvalt als je de deksel van de pot haalt: de geur. Heerlijk zoals de meeste CG producten. Om de wax aan te brengen, heb ik een w-aps ufo applicator pad gebruikt, achteraf had ik beter de Red Applicator kunnen nemen. De eerste keer met de foampad door het potje laat zien, dat het toch een stukje zachter is, dan bijvoorbeeld Smart Concours of 50/50, zal door de citrus olie zijn. Er blijft meteen redelijk wat wax aan de pad. Dus aan de slag, eerst beetje verdelen en daarna met draaiende bewegingen een super dunne laag aangebracht. Ik heb de wax 20 minuten laten kuren, daarna met een zachte doek de restanten weg gehaald. Dit ging erg makkelijk. Normaal poets ik in de schuur, maar aangezien deze ‘bezet’ was moest ik buiten, dit had voor mijn gevoel geen nadelige gevolgen.

Eindresultaat is erg mooi. Een mooie glans op de auto plus dat het heerlijk glad aanvoelt. Van mij mag het eerste regenbuitje komen :D.

Nog even terugkomend op de foampad. Omdat de wax erg vettig is vanwege de olie die er in zit, was de W-aps erg snel verzadigd en kwam de olie aan de andere kant door, zodat je heerlijk vette vingers kreeg. Vandaar het advies een dikke applicator pad te nemen ๐Ÿ˜‰

Voor zover eigenlijk alleen maar positieve berichten over deze nieuwe wax in de Vintage lijn.

Photo 27-09-13 15 43 57 Photo 27-09-13 15 41 14 Photo 27-09-13 15 40 48

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin