Chemical Guys’ Second Skin 6 Test Case

On 11 september 2013

Sinds kort is Chemical Guys’ Second Skin 6 op de markt en dit vraagt natuurlijk om een testcase. De verhalen beloven veel goeds, maar zelf ondervinden geniet de voorkeur, dus heb ik Wilko gevraagd of hij zijn ‘nieuwe’ Audi A3 Sportback Chemical Guys' Second Skin 6 SS6beschikbaar wilde stellen. Bij de afleverbeurt hadden ze de auto lekker vet gemaakt, zodat hij er als nieuw uit zag. Helaas kennen we deze praktijken, dus dezelfde dag deze vette bende maar meteen verwijderd, zodat we in elk geval in het weekend met een eerlijke auto op de stand stonden. Dinsdag zouden we dan de auto ECHT aan gaan pakken. Na een flinke polijstbeurt kende je de auto niet weer, het leek alsof er een compleet andere auto stond, de kleur kwam nu echt tot recht en je kon nu ook de flakes van de metallic veel beter zien. Tijd voor de bescherming: SECOND SKIN 6.

Het opbrengen gebeurd met de hand d.m.v. een foampad. Een paar spraytjes SS6 op de pad is voldoende voor een groot oppervlak, eerste + punt in de pocket. In no time voorzie je de hele auto van een superdunne laag. Koplampen, grepen, achterlichten, alles kan je meepakken, weer een + punt. Daarna heeft de SS6 een minuut of 20 nodig om te hechten. De restanten neem je af met een zachte doek, dit is overigens ook appeltje-eitje……+ punt. Eerste wat mij opviel na het aanbrengen, was de enorme glans, weer een + punt. De lak voelt glad, maar toch op de een of andere manier ‘stroef’ aan….zal een eigenschap van de Second Skin zijn, dus ik neem dit maar voor lief, de toekomst moet uitwijzen of dit een nadeel is. Voor de fun de tuinslang even op een deel gehouden en wat er dan gebeurd is wel mooi: het water valt naar beneden en de auto blijft droog achter, + punt in de pocket. De test auto is een 2.0 TDI waar veel kilometers mee gereden gaan worden, dus ideaal voor een duurtest.

chemical-guys-ss6-second-skin-audi-a3-sportback-tdi

Voor zover heeft SS6 mij overtuigd. De prijs van SECOND SKIN 6 is relatief hoog, maar bij lange na niet zo hoog als een coating. Of het de prijs waard is, is afhankelijk van de standtijd, dus we houden de auto in de gaten en zullen jullie hier ook op de hoogte houden.

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden en wil je het zelf proberen, dan kan je het uiteraard in de shop bestellen: KLIK HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin